Välj en sida

Mrs & Mr Lewis

MEd familj

Låt oss fyllas med lycka

Tillsammans delar vi med oss till varandra av våra önskningar och framtidsdrömmar, vi kryddar med olika åsikter och viljor tills de mynnar ut i en samstämmig melodi där vi båda är med och skapar framtiden tillsammans, för att vi kan och vill och för att vi är starkast tillsammans! 

 

M Lewis

Certifierad Permakulturdesigner

Tillsammans

För varandra & framtiden

Detta är vår möjlighet att skapa något tillsammans som kommer finnas och skapa glädje långt efter att vi lämnat gården vidare för andra att en dag ta hand om och bruka.

Livskvalité

Mr Lewis

Simon Lewis, delägare av Västergården tillsammans med sin fru Mireille. Simon är uppväxt i staden Bristol i Wales och flyttade till Sverige 2014 efter att ha träffat Mireille.

Simon arbetar heltid som anställd på ett företag och engagerar sig i gårdens drift på fritiden. Gården är betydelsefull för Simon eftersom den genererar en meningsfull fritid och platsen med omnejd erbjuder trevlig rekreation. Här vill han kunna välkomna vänner med familj och det ska finnas gott om plats med aktiviteter för alla där livskvalité och glädje skall kanta alla dagar. 

Simons fritidsintresse är golf, långfärds-skidor och att besöka närliggande badsjö. Personlig målsättning för 2020: Ladan har blivit en biljardhall och tvättstugan är renoverad invändigt.

Simon uppskattar idén att förvandla gården till en kunskapsnod för permakultur. När gården erbjuder kursverksamhet ser han sitt engagemang i flertal av de planerade projekten.  

Han är en social person som gillar att ha folk omkring sig men som en vän av ordning ser han gärna att alla besökare har tillgång till eget boende och att alla aktiviteter sker utanför den privata sfären.

Krydda & Livskvalité för Mrs & Mr Lewis

God mat med självhushållning på massor av olika grönsaker är en av de saker som vi älskar säger de i mun på varandra.

Att kunna gå ut i hönsgården och plocka in ägg från våra egna hönor är lycka och livskvalité.

Att äta bra lagad mat är bäst säger Mr Lewis, jo svarar Mrs Lewis men att laga mat har alltid varit en passion och något som jag verkligen älskar att göra också… de ler samtidigt som de pratar vidare om vilken mat som smakar bäst…

Så vad lagar ni helst?

Det är blandat svarar Mrs Lewis, allt från en härlig ankstek med potatisgratäng till en omelett med sallad på kirskål, kärleksört, tomater, jordreva och blomblad från ringblommorna.

Åh, det låter spännande, delar ni med er av recept? Ja, varför inte svarar Mrs Lewis, titta in på vår sida för recept… Varsågod!

Tack, vi ses och hörs en annan dag! /Nadja

Njutning

Mrs Lewis

Delägare av Västergården tillsammans med sin man Simon.
Mireille är född i Göteborg och flyttade till Stockholm som liten. När det var dags att börja skolan flyttade familjen till Sörmland där Mireille växte upp på en gård med självhushållning. Mireilles mamma är trädgårdsmästare och sömmerska och hennes far är byggmästare och träkonstnär.

Mireille arbetar deltid som konsult inom webbdesign och marknadschef, men drömmer om att försörja sig på sitt engagemang i Västergården och skapa lönsamhet kring temat permakultur.

Mireilles stora fritidsintresse är träning, långfärdsskidor och hälsa, det egna företaget, trädgårdsarbete och självhushållning. 

På denna plats kan hon få utlopp för sin kreativitet samtidigt som gården tjänar som både hem och arbetsplats. Personlig målsättning för 2020: kursverksamhet bedrivs och alla funktioner kring verksamheten skall vara iordningställt.

Mireille kommer hålla i marknadsföring, planering och genomförande av kurser av olika slag. I det längre perspektivet ingår även gårdsförsäljning av hantverk m.m. Västergården formas löpande till en visningsträdgård och ingår som en praktisk del av kursverksamheten. Mireille är en driven person och är också den som utför de flesta projekten på gården.

Som möbel- och interiörsnickare har hon välbehövd praktisk kunskap inom snickeri, hon har en bred kunskap inom odling (med en mor som är trädgårdsmästare) och efter universitetsexamen som marknadschef och webbdesigner har hon specialiserat sig på social- och digital marknadsföring.