Välj en sida

Om mig

mrs Lewis

Sedan 1976

Min energi har funnits på jorden sedan den 6 april 1976. Som liten växte jag upp med min pappa och mamma med en gemensam kunskapsbank som är utöver det mest fantastiska du kan föreställa dig. I en kreativ kombination kring snickeri, byggnation, byggnadsvård och skog, skräddare/textilhantverkare, uppfinnare,  amatörbotaniker och skogsträdgårdsmästare…  Min kärlek för hållbarhet, återbruk och självhushåll föddes redan under min uppväxt. När jag fick egna barn och nu barnbarn känns arbetet för miljön och klimatet mer aktuellt än någonsin!

M Lewis

Certifierad Permakulturdesigner

Certifierad

Permakulturdesigner

Att bli certifierad permakulturdesigner är mer än en 72 h kort certifikatkurs vid skrivbordet. Det innebär en gedigen avhandling i form av en 40 sidor långt arbete som gömmer månader och år av observationstimmar, interagerande och strukturering av en permakulturdesign. 

Design – för jorden och framtiden

Jag är stolt över vetskapen att den dag vi lämnar över Västergården till våra barn och barnbarn att ta över har gårdens resurser utvecklats och jordens och markens resurser flerdubblats, där den ökade mångfalden bland pollinerare och växter på gården är ett faktum. Västergården, kommer vara en av Sveriges vackraste och rikaste skogsträdgårdar i dess slag och storlek i hjärtat av Södermanland.

Där ett miljövänligt vardagsliv och klimatsmart tänkande tar plats, med självhushållning och ökad biologisk mångfald som mål. Här där periferi och kantzoner värdesatts och gårdens byggnader får en daglig omsorg och gårdens mark från de yttersta utkanterna in till husets hjärta berikas för att inspirera till hållbarhet. Det är här vårt livsverk dat plats… Vår Permakulturdesign på Västergården!